News
Strana 1 od 2 (od 95 zapisa)
O Krimskoj platformi: "Što su radili 8 godina od okupacije Krima?"
Hrvatska je bila domaćin prvog parlamentarnog summita Krimske platforme, najvećeg međunarodnog skupa u povijesti naše zemlje. Snažne poruke podrške Ukrajini uputile su Europska unija i Sjedinjene Američke Države.
Objavljeno: 25 Oct 2022 10:55:00 PM
Akrap za Dnevnik HTV-a: Sa skupa u Zagrebu očekuju se snažne poruke
Što se očekuje od velikog međunarodnog skupa u Zagrebu u vrijeme kada bjesni rat u Ukrajini, analizirao je u Dnevniku HTV-a doktor znanosti Gordan Akrap. S njim je razgovarala Zrinka Grancarić.
Objavljeno: 23 Oct 2022 09:49:00 PM
BRIEFING: VILKO KLASAN ‘Iza napada na Krimski most stoji Rusija, a jasno je i zašto su to učinili. Sjetite se samo što je bilo 1999...‘
Rusi gube na svim frontovima i zato im je trebao jedan takav događaj kojim mogu opravdati odmazdu za gubitke na bojnom polju, smatra Klasan
Objavljeno: 12 Oct 2022 07:21:00 PM
Akrap: Putin pokazuje mišiće svome narodu i traži jedinstvo
Ulazi li, s događajima posljednjih dana, rat u Ukrajini u novu fazu, analizirao je u Dnevniku HTV-a stručnjak za sigurnost dr. sc. Gordan Akrap.
Objavljeno: 10 Oct 2022 08:37:00 PM
Akrap: “Putin je spao na tu razinu da traži pomoć od Lukašenka”
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap u ponedjeljak je komentirao događaje i raketiranje Ukrajine.
Objavljeno: 10 Oct 2022 07:59:00 PM
Akrap: Rusi su svjesni da gube, nema govora o preokretu. Ovime pokazuju mišiće vlastitoj publici
Akrap smatra kako se ratovi u Ukrajini i Siriji ne mogu samo tako uspoređivati, s obzirom na to da je ipak riječ o dva potpuno različita rata, koji se odvijaju u posve različitim okolnostima. "Sirija je bila jedno, a Ukrajina je nešto posve drugo", napominje ugledni analitičar
Objavljeno: 10 Oct 2022 03:33:00 PM
Akrap: Rusija očajnički želi pregovore, sankcije djeluju
Rusija očajnički želi mirovne pregovore oko rata u Ukrajini, rekao je vojni analitičar Gordan Akrap jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4, poručivši da sankcije prema Rusiji djeluju.
Objavljeno: 06 Oct 2022 08:07:00 PM
Gordan Akrap: Uništavanje Sjevernog toka 1 i 2 pokazuje da je Rusija spremna na sve ili ništa
Koliko god je važna oružana bitka za Ukrajinu, toliko je važna sada i bitka za Njemačku. Njemačka se nalazi pod snažnim unutarnjim pritiscima uzrokovanim ruskim operacijama utjecaja, izjavio je Gordan Akrap
Objavljeno: 03 Oct 2022 08:53:00 PM
Gordan Akrap: Putin želi predstavu u kojoj će Ukrajinci napadati Rusiju!
Ovo je velika farsa, zna se što znači ‘prenošenje rata‘ i da će najmanje 110 posto biti za pripojenje
Objavljeno: 25 Sep 2022 10:43:00 AM
Na što je sve spreman Vladimir Putin? Akrap: Sve što radi pokazuje da je uistinu stjeran u ugao i da ima ozbiljnih problema
Nakon govora Vladimira Putina ministri vanjskih poslova Europske unije su a izvanrednom sastanku dogovorili povećanje isporuke oružja Ukrajini, a diljem Rusije održavaju se proturatni prosvjedi, protivnici mobilizacije napuštaju zemlju
Objavljeno: 23 Sep 2022 08:29:00 PM
Akrap o Putinu: Rat će doći i u Kalinjingrad, Petersburg, u Moskvu
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap komentirao je napede odnose Rusije i ostatka svijeta te današnji nastup Vladimira Putina: Rat će doći i u Kalinjingrad, Petersburg, u Moskvu... Tada nastupa jedno potpuno drugo stanje za Rusiju
Objavljeno: 22 Sep 2022 10:03:00 AM
Akrap: Rusija ostala sama, još se ne zna koliko je Putin spreman ići daleko
U trenutku zabrinjavajuće eskalacije sukoba u Ukrajini te napetih odnosa Kremlja i Zapada u Dnevniku HTV-a govorio je stručnjak za sigurnost Gordan Akrap.
Objavljeno: 22 Sep 2022 09:25:00 AM
Gordan Akrap: RH se ne treba brinuti hoće li nam Rusi zamjeriti
Ukrajinci hrvatskim topovima M-46 tuku po ruskim snagama, bivši ministar obrane: ‘Mašemo Rusima crvenom krpom! U Domovinskom ratu se nisu javno hvalili...‘ Na prvim crtama u Doneckoj oblasti ukrajinske vojne snage koriste topove M-46 130 mm koje je ukrajinskoj vojsci isporučila Hrvatska.
Objavljeno: 21 Sep 2022 10:54:00 AM
Gordan Akrap: “Mjere nisu neuobičajene, takve su bile i kad je došao papa”
Stručnjak za informacijske znanosti i sigurnost Gordan Akrap u četvrtak je na N1 televiziji komentirao sigurnosne mjere oko posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.
Objavljeno: 08 Sep 2022 04:11:00 PM
Akrap: Sankcije koje su nametnute Rusiji uistinu djeluju
Situaciju u Ukrajini, gdje borbe traju već više od pet mjeseci, za Studio 4 HTV-a komentirao je stručnjak za sigurnost Gordan Akrap.
Objavljeno: 01 Aug 2022 01:24:00 PM
Akrap: Imamo novu fazu rata - bitku za vrijeme
Rusi su jutros raketirali ukrajinski glavni grad Kijev, čule su se četiri eksplozije u stambenoj četvrti blizu središta grada, ali glavna je vijest da su Rusi osvojili Sjeverodoneck i zaokružili svoje revidirane vojne planove u drugoj fazi invazije na Ukrajinu.
Objavljeno: 25 Jun 2022 02:09:00 PM
Dnevnik HRT: Akrap: Ne treba očekivati da će Rusi rasporediti vojsku prema Finskoj
U središnjem Dnevniku HTV-a gostovao je vojni analitičar Gordan Akrap. Poručio je da ne treba očekivati da će Rusi dovući naoružanje na finsku granicu, ali treba očekivati daljnje cyber napade te pokušaje prodora obavještajaca u tu zemlju. Vezano uz zarobljene branitelje iz Azovstalja, vjeruje da bi oni mogli biti isporučeni "trećoj strani".
Objavljeno: 22 May 2022 11:46:00 PM
Dnevnik HRT HRT: Akrap: Okupacija Mariupolja može se pretvoriti u Pirovu pobjedu za Rusiju
Rusi nastavljaju ofenzivu na istoku Ukrajine kako bi potpuno preuzeli nadzor nad regijama Doneck i Luhansk. Žestoke borbe vode se na području čeličane Azovstalj nakon što su Rusi, uz pomoć zračnih snaga, prodrli u posljednje uporište branitelja Mariupolja.
Objavljeno: 05 May 2022 10:34:00 PM
Akrap: Ozbiljan incident, no Zagreb nije bio cilj
U Dnevniku HTV-a gostovao je Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba. Komentirao je sinoćnji pad bespilotne letjelice na Jarunu kod Studentskog doma "Stjepan Radić" u Zagrebu, istragu, kao i obranu Republike Hrvatske.
Objavljeno: 11 Mar 2022 09:18:00 PM
Vilko Klasan za Dnevnik HTV-a: Vojna analiza stanja u Ukrajini
Vojnu analizu trenutačnog stanja u napadnutoj Ukrajini dao je u središnjem Dnevniku HTV-a dr. sc. Vilko Klasan s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.
Objavljeno: 02 Mar 2022 04:51:00 PM
Miroslav Tuđman među prvima je upozoravao na hibridne prijetnje
G. Akrap ističe kako je Miro Tuđman zahvaljujući rezultatima u znanstvenoj zajednici bio ispred svog vremena
Objavljeno: 31 Jan 2022 01:58:00 PM
Znanstvena konferencija u čast Miroslava Tuđmana
S obzirom da će se u ponedjeljak 31. siječnja navršiti godina dana od odlaska prof.dr. Miroslava Tuđmana, njegovi prijatelji i suradnici iz Hrvastke i inozemstva odlučili su održati znanstvenu konferenciju njemu u čast.
Objavljeno: 30 Jan 2022 05:25:00 PM
Razgovor s dr. sc. Gordanom Akrapom, predsjednikom Instituta za istraživanje hibridnih sukoba
U ponedjeljak 31. siječnja i utorak 1. veljače u Zagrebu će se održati znanstveni skup „Miroslav Tuđman i Akraporganizacija znanja“. O organizaciji i temama skupa, ali i o aktualnim geopolitičkim i sigurnosnim pitanjima razgovarali smo s dr. sc. Gordanom Akrapom, predsjednikom Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.
Objavljeno: 27 Jan 2022 10:36:00 PM
HTV Otvoreno - Pogrešno je postavljena teza da je netko protiv Bradleyja
Još 25 dana ostalo je do isteka američke ponude za djelomičnu donaciju 84 borbena vozila pješaštva Bradley. Koliko bi stajala modernizacija rabljenih Bradleya, što bi to značilo za "Đuru Đakovića" i je li dugoročno isplativija nabava novih njemačkih borbenih vozila Lynx bile su neke od tema večerašnje HTV-ove emisije Otvoreno
Objavljeno: 06 Jan 2022 02:54:00 PM
Bivši obavještajac: Ekstremisti agresivnom retorikom preuzeli vođenje prosvjeda
Bivši načelnik uprave za operacije Sigurnosne obavještajne agencije (SOA) Ante Letica gostovao je u Newsroomu.
Objavljeno: 07 Dec 2021 11:28:00 AM
O poticanju na terorizam: 'Posljedice mogu biti vrlo opasne. Nadam se da neće doći do terorističkih ili sličnih akcija'
Ante Letica iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba kazao je za Dnevnik Nove TV kako su, koliko je vidio, poruke koje smo mogli čuti na prosvjedu i vidjeti na društvenim mrežama vrlo opasne i teške poruke, koje mogu dalje usložniti situaciju u Hrvatskoj, jer se može dogoditi da neki neodgovorni pojedinci – sljedbenici takvih ideja uzmu pravdu u svoje ruke i izvrše neka teška kaznena djela koja bi onda potpuno zakomplicirala situaciju u Hrvatskoj.
Objavljeno: 04 Dec 2021 11:18:00 AM
Akrap: Srbijanski MIG-ovi 29 neusporedivi s Rafalima koje kupujemo
Što posjet predsjednika Emmanuela Macrona donosi Hrvatskoj? Je li osigurana francuska potpora za ulazak u šengenski prostor? Može li kupnja Rafalea ugroziti strateško partnerstvo s SAD-om? Hoće li nam se otvoriti tržište sedmoga gospodarstva svijeta? Je li, nakon odlaska Angele Merkel, Macron najutjecajniji političar u Europskoj uniji?
Objavljeno: 26 Nov 2021 09:14:00 AM
Akrap o kupnji Rafala: Ovo je odličan potez, ali trebat će vremena za prilagodbu
Što dolazak Francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u Hrvatsku u strateškom, diplomatskom, ali i vojnom aspektu znači za našu zemlju. Njegov dolazak najavljuje se još od 2018. godine, a Hrvatska i Mađarska jedine su dvije države EU-a koje u svom mandatu Francuski predsjednik nije posjetio.
Objavljeno: 25 Nov 2021 09:07:00 AM
First Tudjman Scientific Excellence Award goes to Dr. Giliam de Valk
Dr. de Valk received Tuđman Award during the 6th Zagreb Security Forum. His works, and papers present significant contribution of the science in perceiving real-time challenges at the strategic level in anticipating and managing modern and future crises, his contribution to security sciences, and the importance and practical effectiveness of its work. We are very proud that Dr. de Valk is regular speaker at the Zagreb Security Forums.
Objavljeno: 27 Oct 2021 03:14:00 PM
“Sigurnosne provjere neće spriječiti korupciju, ali će selektirati sklone tome”
Bivši djelatnik sigurnosnih službi Ante Letica komentirao je u Novom danu izvješće SOA-e o ugrozama koje prijete Hrvatskoj, On kaže kako Hrvatskoj ne prijeti neka globalna prijetnja.
Objavljeno: 29 Sep 2021 08:19:00 AM
Sigurnosni stručnjak Ante Letica o pucanju cijevi u Zagrebu: Opskrba stanovništva pitkom vodom pitanje je nacionalne sigurnosti
Bivši djelatnik sigurnosnih službi i izvršni direktor Instituta za istraživanje hibridnih sukoba Ante Letica komentirao je redovito izvješće SOA-e. Mišljenja je da Hrvatskoj ne prijeti neka globalna prijetnja 
Objavljeno: 28 Sep 2021 11:08:00 AM
Akrap u Dnevniku: Stanje u regiji izazovno za Hrvatsku i druge zemlje
Što su u ovom trenutku ključni sigurnosni izazovi za Hrvatsku i zna li se sigurnosni sustav s njima nositi, pitanje je koje se postavlja nakon što je SOA objavila izvješće o stanju u prošloj i ovoj godini.
Objavljeno: 26 Sep 2021 08:03:00 PM
Međunarodna sigurnosna elita na konferenciji o hibridnim prijetnjama u Zagrebu
Teme su pokrile sve aspekte dezinformiranja i hibridnog ratovanja te posljedičnih sigurnosnih ugroza na kritičnu infrastrukturu, demokratske sisteme i društvo u cjelini, a prikazane su i konkretne studije slučajeva u prepoznavanju te vrste prijetnji i metodama njihovog sprječavanja.
Objavljeno: 07 Sep 2021 12:15:00 PM
Međunarodna sigurnosna elita na konferenciji o hibridnim prijetnjama u Zagrebu
U organizaciji Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge Sv. Jurja, u zagrebačkom Sheratonu je 3. i 4. rujna 2021. godine održana šesta međunarodna znanstveno-stručna sigurnosna konferencija Zagreb Security Forum (ZSF) na temu 'Strategija i suočavanje s hibridnim prijetnjama 21. stoljeća – jačanje otpornosti društva i kritične infrastrukture' koja je okupila preko stotinu priznatih domaćih i stranih stručnjaka iz područja nacionalne i međunarodne sigurnosti iz više od 27 država članica EU, NATO saveza i šire.
Objavljeno: 07 Sep 2021 12:10:00 PM
Održana važna konferencija o strategijama i suočavanju s hibridnim prijetnjama 21. stoljeća
Zaključak konferencije jest da hibridne prijetnje i načini zlonamjernog utjecaja na kognitivne aspekte upotrebom operacija utjecaja na mišljenje i ponašanje dezinformiranjem, predstavljaju vrlo ozbiljan problem u suočavanju sa suvremenim ugrozama
Objavljeno: 06 Sep 2021 10:41:00 PM
Međunarodna sigurnosna elita na konferenciji o hibridnim prijetnjama u Zagrebu
Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na razmjeni iskustva te integraciji znanja i sposobnosti 
Objavljeno: 06 Sep 2021 10:31:00 PM
Međunarodna sigurnosna elita okupila se na konferenciji o hibridnim prijetnjama u Zagrebu
Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na razmjeni iskustva te integraciji znanja i sposobnosti mreže mladih europskih znanstvenika s ciljem podizanja svijesti o potrebi ranog prepoznavanja širenja dezinformacija u javnom prostoru.
Objavljeno: 04 Sep 2021 08:22:00 PM
Sigurnosni izazovi s kojima se svijet suočava
Covid 19, stanje u Afganistanu, hibridne prijetnje - sve su to sigurnosni izazovi s kojima se svijet suočava, pa tako i naša zemlja. O tim se izazovima raspravljalo na zagrebačkom Sigurnosnom forumu, jedinom takvom događaju u Europi. Stručnjaci iz 30 zemalja ponudili su analize i prognoze vezane uz aktualne prijetnje.
Objavljeno: 04 Sep 2021 08:10:00 AM
Hibridni rat u susjedstvu: Tko to i s kakvim ciljem koristi društvene mreže i cyber prostor za ciljane akcije? (tportal)
Hibridne prijetnje su koordinirana, usmjerena i usklađena djelovanja kojima se napadaju ciljana publika, društvo, odnosno država, iskorištavaju postojeće te stvaraju nove ranjivosti i podjele, napadaju se demokratski ustroj i institucije društva i države uporabom političkih, gospodarskih, vojnih, civilnih, sigurnosnih, izvještajnih, energetskih, medijskih, zdravstvenih, informacijsko-komunikacijskih i inih sustava i sredstava.
Objavljeno: 01 Sep 2021 10:51:00 AM
Calendar 2021-2022 by Zagreb Security Forum

Our 2021-2022 calendar with great photographs of Croatian beauty scenery by photographer Tomislav Veić will be available at ZSF 2021

Objavljeno: 17 Aug 2021 11:31:00 PM
Zagreb Security Forum na društvenim mrežama

Follow us on social networks - Facebook, Twitter and Instagram

Objavljeno: 17 Aug 2021 03:13:00 PM
MORH: Održana CEDC radionica Suzbijanje lažnih vijesti i dezinformacijskih kampanja
U sklopu hrvatskog predsjedanja Srednjoeuropskom obrambenom suradnjom pod domaćinstvom Ministarstva obrane održana radionica “Suzbijanje lažnih vijesti i dezinformacijskih kampanja”
Objavljeno: 08 Jun 2021 06:34:00 PM
National Security and the Future journal is indexed in the ICI Journals Master List database
ICI Journal Master List is an international indexing database of scientific journals within which submitted periodicals have been evaluated for almost 20 years. The condition for indexation is positive multidimensional evaluation which is based on over 100 criteria.
Objavljeno: 05 May 2021 01:07:00 PM
Razgovor s. dr. sc. G. Akrapom (II dio): SAD su još uvijek jedina stvarna svjetska velesila
Nakon prvoga dijela razgovora s dr. sc. Gordanom Akrapom, u kojemu smo govorili o kriznim situacijama koje potresaju Hrvatsku i o geopolitičko-sigurnosnoj situaciji u hrvatskome okruženju, donosimo drugi dio razgovora o zbivanjima na globalnoj geopolitičkoj sceni.
Objavljeno: 17 Mar 2021 03:32:00 PM
Razgovor s dr. sc. G. Akrapom (I dio): Uopće ne sumnjam da će bl. Stepinac postati svetac Katoličke crkve
O kriznome upravljanju i strateškom komuniciranju u kriznim situacijama kojima svjedočimo posljednjih godinu dana, ali i o geopolitičkim i geostrateškim temama razgovarali smo s dr. sc. Gordanom Akrapom, čelnikom Instituta za istraživanje hibridnih sukoba te stručnjakom za informacijske znanosti, komunikologiju i krizno upravljanje.
Objavljeno: 21 Feb 2021 03:22:00 PM
Gordan Akrap: “Cjepivo je strateško oružje, a ide onom tko ima više novaca”
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap u ponedjeljak je u emisiji ‘Novi Dan’ N1 televizije komentirao situaciju oko krize s cjepivom. Smatra da je rat oko cjepiva zapravo politička igra u kojoj cjepivo prvenstveno ide zemljama koje ponude više novaca.
Objavljeno: 01 Feb 2021 01:22:00 PM
Stručnjaci o neredu na svim razinama: ‘Sustav je zakazao, građani su dolazili pomagati‘, ‘Na papiru imamo sve, ali eto, navijači nam gase požare‘
Katastrofalan potres na Banovini još jednom je pokazao da ništa nismo naučili, tko zna hoćemo li i kada...
Objavljeno: 08 Jan 2021 03:12:00 PM
Koje su posljedice proglašenja stanja katastrofe i je li Vlada trebala ranije reagirati?
Očekuje se da će država preuzeti znatan dio financiranja rada službi na terenu
Objavljeno: 05 Jan 2021 03:50:00 PM
Stručnjak za sigurnost: "Nije pitanje hoće li se krize događati, nego kad, gdje i kojim intenzitetom. Treba napraviti jednu ključnu stvar"
Jesu li COVID-19, a potom potresi u Zagrebu te Petrinji i okolici razotkrili nepravilnosti u sustavu nacionalne sigurnosti? Je li država trebala ranije reagirati?
Objavljeno: 05 Jan 2021 11:28:00 AM
Gordan Akrap: Ne može se na svim mjestima pomoći u isto vrijeme
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap iz Centra za istraživanje hibridnih sukoba komentirao je za N1 sustav sigurnosti u Hrvatskoj, upravljanje hitnim situacijama te kako bolje upravljati kriznim situacijama.
Objavljeno: 04 Jan 2021 03:39:00 PM
Strana 1 od 2 (od 95 zapisa)

Sponsors