News
Strana 4 od 4 (od 184 zapisa)
Kontekst: Špijuniranje u regiji
Zbog čega su pojačane obavještajne aktivnosti u zemljama regije i kako djeluju? Na koji način se vrši utjecaj na pojedince i grupe u nekoj državi? Kakvi su interesi velikih sila na ovim prostorima?
Objavljeno: 04 Dec 2019 01:15:00 PM
BiH je disfunkcionalna država i teško se može suprotstaviti izazovima
Ante Letica, Institut za istraživanje hibridnih ratova: povratak boraca iSiL-a predstavlja ozbiljan sigurnosni problem za zemlje u okruženju, ali i za Hrvatsku
Objavljeno: 25 Nov 2019 10:25:00 PM
Hrvatsko predsjedanje Unijom - To je najznačajniji događaj u povijesti Hrvatske i prilika koju moramo iskoristiti
itali smo dr. sc. Gordana Akrapa, jednog od sudionika eeđunarodne konferencije hrvatske industrije sigurnosti "Hrvatska 2020 - 1# EU", održana 4. travnja 2019. godine u Zagrebu, u određenoj se mjeri vezala i uz kontekst priprema Republike Hrvatske za predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovini 2020. godine, što nam može reći o sigurnosnim aspektima


Objavljeno: 15 Sep 2019 11:06:00 AM
Gordan Akrap: Europi je potreban globalni sporazum – digitalna Jalta
SAD već dugi niz godina pomno prati što se događa na istoku Azije. Na to ukazuju brojne studije napisane u korporaciji RAND po kojima SAD od 2025. više neće moći računati s povoljnim ishodom u slučaju oružanog sukoba s Kinom na tom području te neće moći, u slučaju kineske invazije, zaštititi Tajvan.
Objavljeno: 29 May 2019 06:01:00 PM
U tijeku je krvava borba za tržište - vratit će se diplomati (U mreži prvog, HRT)
Što znači protjerivanje ruskih diplomata iz SAD-a, Kanade, Ukrajine i 14 zemalja Unije mređu kojima je i Hrvatska? Kako će to utjecati na hrvatsko-ruske odnose? Je li slučaj trovanja bivšeg ruskog agenta povod ili samo okidač za ovakve sankcije? O tome su u Mreži Prvog govorili Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, profesor Branko Caratan i komentator HRT-a Tihomir Vinković. 
Objavljeno: 27 Mar 2019 02:43:00 PM
‘Plenković ne griješi kada upozorava da je Hrvatska izložena hibridnom djelovanju’ (nacional.hr)
Jedan od glavnih organizatora trećeg Zagrebačkog sigurnosnog foruma i jedan od osnivača Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, Gordan Akrap, govori o opasnosti koju za Hrvatsku predstavljaju hibridni sukobi te o problemu zaštite kritične infrastrukture u ovom dijelu Europe
Objavljeno: 16 Mar 2019 02:36:00 PM
"Tuđman i Milošević nisu nikad razgovarali telefonom" (Studio 4, HRT)
Što je hibridni rat i koliko je on efikasan za destabilizaciju i polarizaciju društva te ima li to utjecaja na naše društvo i građane? To je tema o kojoj se govorilo u Studiju 4 HRT-a. 
Objavljeno: 14 Mar 2019 02:31:00 PM
Glas Slavonije - Vlada je suočena s brojnim izazovima, sigurnosni sustav mora prepoznati prijetnje!
Iz mnoštva knjiga koje je do sada objavio dr. sc. Gordan Akrap, poput izdanja "Specijalni rat", puno se toga može saznati o spregama politike i tajnih službi u 20. stoljeću s ciljem oblikovanja javnog mišljenja.
Objavljeno: 02 Feb 2019 11:10:00 AM
Održan okrugli stol „Industrija privatne sigurnosti – integralni dio koncepta Domovinske sigurnosti RH"
Temeljne vrijednosti koncepta Domovinske sigurnost su njegova dinamičnost s obzirom na različitost kriza i izazova s kojima se društvo i država može suočiti te intenzivna uključivost posebno u procesu definiranja modela i procesa kojima se teži prihvatiti i primijeniti moderna dostignuća u prevenciji ali i upravljanju krizama i rizicima. Govoreći o modernim prijetnjama tj. hibridnim prijetnjama zaključeno je kako je riječ o stvarnost o kojoj treba voditi računa naglašavajući jačanje sposobnosti njihovog ranog uočavanja i organiziranja primjerene reakcije.
Objavljeno: 07 Jul 2018 11:07:00 AM
dr.sc. Gordan Akrap - predavanje u belgijskom Club van Lotharingen
U četvrtak, 29 lipnja 2018. u 11.40 sati u sklopu BISC konferencije dr.dc. Gordan Akrap održati će u Club van Lotharingen, Cercle de Lorraine (Belgija), predavanje s temom "What is Hybrid Warfare and how should Corporate Security managers take this developing threat into account?"
Objavljeno: 15 May 2018 04:48:00 PM
Vecernji.hr - Dr. Gordan Akrap: Napad hakera na našu vodu izazvao bi kaos
Pitanje dostupnosti zdrave i pitke vode pojedincima i građanima jest jedno od najkrupnijih pitanja o kojima država mora voditi računa. 
Objavljeno: 03 Apr 2018 09:58:00 PM
HRT U mreži Prvog: U tijeku je krvava borba za tržište - vratit će se diplomati
Što znači protjerivanje ruskih diplomata iz SAD-a, Kanade, Ukrajine i 14 zemalja Unije mređu kojima je i Hrvatska? Kako će to utjecati na hrvatsko-ruske odnose? Je li slučaj trovanja bivšeg ruskog agenta povod ili samo okidač za ovakve sankcije? O tome su u Mreži Prvog govorili Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, profesor Branko Caratan i komentator HRT-a Tihomir Vinković. 
Objavljeno: 27 Mar 2018 09:48:00 PM
nacional.hr - ‘Plenković ne griješi kada upozorava da je Hrvatska izložena hibridnom djelovanju’
Jedan od glavnih organizatora trećeg Zagrebačkog sigurnosnog foruma i jedan od osnivača Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, Gordan Akrap, govori o opasnosti koju za Hrvatsku predstavljaju hibridni sukobi te o problemu zaštite kritične infrastrukture u ovom dijelu Europe
Objavljeno: 13 Mar 2018 09:31:00 PM
Vijesti.HRT.hr - Interview dr.sc. Gordan Akrap: U Hrvatskoj imamo Institut za istraživanje hibridnih sukoba
Trebaju li novinari strahovati za slobodu medija kada političari govore o hibridnom medijskom ratu? Koliko je tanka crta između moguće kolektivne paranoje zbog inflacije lažnih vijesti i praćenja promjena u informacijsko komunikacijskim sustavima? Gdje je tu uloga Strategije o nacionalnoj sigurnosti? Je li Hrvatska kao mala zemlja uopće ugrožena hibridnim ratom? O tome je u "Intervjuu tjedna" s Jasminom Popović razgovarao dr. Gordan Akrap iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.
Objavljeno: 02 Dec 2017 04:09:00 PM
NET.hr - Interview dr.sc Gordan Akrap: Što je to hibridni rat? Ugledni stručnjak za Net.hr objasnio pojam koji je neke u Hrvatskoj ostavio u nedoumici
Pojam koji se posljednjih nekoliko tjedana uvukao u gotovo svaki javni diskurs, koji zabrinjava hrvatski državni vrh što se, baš kao i ostatak javnosti, bori s razumijevanjem samog značenja tog pojma je ‘hibridni rat’. Što je zapravo hibridni rat, kako je nastao i na koje se načine manifestira za Net.hr je objasnio jedan od vodećih stručnjaka na području zaštite od hibridnog djelovanja, dr. sc. Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.
Objavljeno: 30 Nov 2017 11:55:00 PM
Večernji list - intervju Klasan, Domović, Akrap: Slovenija, Srbija i BiH već dulje vrijeme vode hibridni rat protiv Hrvatske
U javnosti se razbuktala rasprava po pitanju vodi li se protiv RH “hibridni medijski” rat. Svjesni činjenice da se Republika Hrvatska ponovno našla na poprištu sukoba nekoliko bitnih geostrateških interesa vodećih svjetskih sila i saveza te da se hrvatski i strani medijski prostor intenzivno koristi za plasiranje brojnih (dez)informacija protivnih nacionalnim interesima Republike Hrvatske, krajem prošle godine pokrenuli smo osnivanje Instituta za istraživanje hibridnih sukoba upravo kako bismo ukazali na te procese

Objavljeno: 28 Nov 2017 06:52:00 PM
Razotkrivene su mnoge podvale, manipulacije i rat informacijama
TEMA TJEDNA VUKOVAR 18.11.1991. - 18.11.2017. 

Roman Domović: Razotkrivene su mnoge podvale, manipulacije i rat informacijama

Objavljeno: 18 Nov 2017 10:05:00 PM
Slobodna Dalmacija - Interview dr. gordan Akrap - "Stručnjak upozorava: Premijer je u pravu, protiv Hrvatske se vodi hibridni rat, a i slučaj Agrokor rezultat je takvih operacija. Evo što to točno znači i zašto smo na udaru"
Kada je SDP nedavno zatražio premijerov opoziv zbog ugovora o roll up kreditu Agrokoru, Andrej Plenković je to prokomentirao činjenicom da se Hrvatska nalazi u "hibridnom medijskom ratu s mnogo aktera".
Objavljeno: 14 Nov 2017 02:12:00 PM
Zahvalnica HVU za potporu održavanju Zagreb Security Foruma 2017
Saborski zastupnik i dosadašnji predsjednik Udruge sv. Juraj Miroslav Tuđman, uručio je u srijedu, 19. travnja 2017. zahvalnicu Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ za potporu održavanju Zagreb Security Foruma 2017. koju je primio zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac.
Objavljeno: 19 Apr 2017 10:44:00 PM
Zahvalnica Plinacru za potporu održavanju Zagreb Security Foruma 2017
Od 06. do 07. ožujka 2017. u Zagrebu je, u organizaciji Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge sv. Jurja, održan 2. međunarodni sigurnosni forum pod nazivom „Resilinent Critical Infrastructure – Zagreb Security Forum 2017.
Objavljeno: 11 Apr 2017 10:48:00 PM
Završen je drugi Zagrebački signurnosni forum: glavni zaključci istaknutih stručnjaka iz 19 država svijeta
Drugi Zagrebački sigurnosni forum (Forum) o izazovima i zaštiti nacionalne kritične infrastrukture (NKI) održan je u Zagrebu od 6.-7. ožujka 2017. u organizaciji nevladinih udruga Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge sv. Juraj. Tijekom dva dana raspravljalo se o svojstvima otpornosti i obnovljivosti NKI.
Objavljeno: 10 Apr 2017 10:23:00 PM
Kad bi Izrael funkcionirao kao Hrvatska, ne bi ga bilo za 15 minuta
Sudionici Drugog zagrebačkog sigurnosnog foruma predložili su niz aktivnosti za stvaranje razvijene, otporne i obnovljive nacionalne kritične infrastrukture (NKI), uključujući i osnivanje središnjeg kontaktnog ureda unutar nacionalnog središta za zaštitu kritične infrastrukture s ciljem sigurnog komuniciranja s drugim sličnim stranim sustavima i koordiniranja međunarodnih aktivnosti 
Objavljeno: 05 Apr 2017 11:14:00 PM
Drugi Zagrebački sigurnosni forum: Cyber napade u Hrvatskoj trenutno nemoguće i detektirati
U glavnom gradu Hrvatske predstavljeni su rezultati dvodnevnog, drugog po redu Zagrebačkog sigurnosnog foruma koji je održan 6. i 7. marta/ožujka o temi obnovljive infrastrukture, javlja Anadolu Agency (AA). 
Objavljeno: 05 Apr 2017 11:12:00 PM
Drugi Zagrebački sigurnosni forum: Cyber napade u Hrvatskoj trenutno nemoguće i detektirati
U Zagrebu su predstavljeni rezultati dvodnevnog, drugog po redu Zagrebačkog sigurnosnog foruma koji je održan 6. i 7. marta/ožujka o temi obnovljive infrastrukture
Objavljeno: 05 Apr 2017 11:05:00 PM
Nacionalna kritična infrastruktura u funkciji održivog razvoja
Nacionalna kritična infrastruktura mora biti u funkciji sigurnog i održivog  razvoja RH. Potrebno je izraditi Strategiju zaštite NKI koja mora polaziti  od činjenice da  je RH  kao članica EU i NATO  saveza  suočena s imperativom  brzog razvoja  održivog sustava planiranja, upotrebe, zaštite i obnavljanja svoje NKI, kao i brojnim izazovima. Učinkovit odgovor  na suvremene  izazove podrazumijeva  i rekonstrukciju sadašnjeg  sustava nacionalne sigurnosti u skladu s iskustvima zemalja  koje prednjače u uspješnom organiziranju  preventivnog očuvanja NKI.
Objavljeno: 05 Apr 2017 10:42:00 PM
Večernji List - Interview Vilko Klasan: "Ne možemo ostati po strani: u svijetu se svake sekunde dogodi milijarda cyber napada"
Sva energetska, financijska, prometna, vodna, zdravstvena i druga infrastruktura danas počiva na ICT-ju. Jasno nam je onda koliko je visok stupanj rizika i ugroza 
Objavljeno: 24 Mar 2017 09:37:00 PM
O ugrozama koje prijete Hrvatskoj: Ovo su nam slabe točke
Promoviranje nužnosti čvršćeg povezivanja eksperata iz javnog, privatnog i akademskog sektora s državnim institucijama kako bi se unaprijedila zaštita nacionalne kritične infrastrukture, s naglaskom na energetsku, vodnu i cyber kritičnu infrastrukturu, cilj je u ponedjeljak otvorenog dvodnevnog Drugog zagrebačkog sigurnosnog foruma 
Objavljeno: 10 Mar 2017 10:56:00 PM
ZAŠTITA ENERGETSKE INFRASTRUKTURE: Kalinić tvrdi da su sva zagrebačka izvorišta pod video nadzorom
U Zagrebu danas završava drugi Zagrebački sigurnosni forum u organizaciji Hybrid Warfare Research Institute i Udruga Sv. Jurja.  U fokusu foruma bila je zaštita energetske infrastrukture. U dvodnevnom progamu sudjelovalo je  80 stručnjaka iz 16 različitih država iz državnog, privatnog, javnog i akademskog segmenta društva.
Objavljeno: 07 Mar 2017 11:01:00 PM
2. Zagrebački sigurnosni forum
Promoviranje nužnosti čvršćeg povezivanja eksperata iz javnog, privatnog i akademskog sektora s državnim institucijama kako bi se unaprijedila zaštita nacionalne kritične infrastrukture, s naglaskom na energetsku, vodnu i cyber kritičnu infrastrukturu, cilj je u ponedjeljak otvorenog dvodnevnog Drugog zagrebačkog sigurnosnog foruma.

Objavljeno: 07 Mar 2017 10:26:00 PM
Započeo drugi Zagrebački sigurnosni forum
Organizatori su Hybrid Warfare Research Institute i Udruga Sv. Jurja. Tema foruma je zaštita energetske infrastrukture. U dvodnevnom progamu sudjelovati će oko 80 stručnjaka iz 16 različitih država iz državnog, privatnog, javnog i akademskog segmenta društva.
Smisao konferencije je da okupi stručnjake koji se bave sigurnošću nacionalne informacijske strukture, ali i one koje odlučuju o političkoj dimenziji te strukture i gospodarstvu.
Objavljeno: 06 Mar 2017 10:35:00 PM
Ususret drugom Zagrebačkom sigurnosnom forumu
Drugi Zagrebački sigurnosni forum o izazovima i zaštiti kritične infrastrukture u organizaciji nevladinih udruga – Instituta za  istraživanje hibridnih sukoba i Udruge Sveti Juraj održat će se 6. i 7. ožujka 2017. u hotelu Sheraton. Forum se održava uz potporu tvrtke Adriatic Security Solutions.
Objavljeno: 01 Mar 2017 10:40:00 PM
Zagreb Security Forum uvršten u kalendar NATO događaja
The organization of these NATO-sponsored events is under the responsibility of the individual co-directors
listed, to whom all enquiries for information, attendance and support should be  addressed.
Objavljeno: 08 Feb 2017 10:51:00 PM
DRUGI ZAGREBAČKI SIGURNOSNI FORUM: Dolaze ugledni domaći i inozemni stručnjaci
Drugi Zagrebački sigurnosni forum o izazovima i zaštiti kritične infrastrukture u organizaciji nevladinih udruga – Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge sv. Juraj, održat će se 6.-7. ožujka 2017. u hotelu Sheraton s početkom u 14 sati.
Objavljeno: 03 Feb 2017 10:20:00 PM
Vrhunski obavještajni stručnjaci dolaze na Zagrebački sigurnosni forum
‘Zaštita energetske kritične infrastrukture’ tema je sigurnosnog foruma koji će okupiti najveće obavještajne stručnjake iz cijeloga svijeta
Objavljeno: 26 Feb 2016 10:10:00 PM
Strana 4 od 4 (od 184 zapisa)

Sponsors