Press briefing

Hotel SHERATON, Zagreb
Dvorana Pula/Opatija, 5. travnja 2017.

 

Povodom završetka drugog Zagrebačkog sigurnosnog foruma, pozivamo Vas na završnu konferenciju za medije koja
će se održati u srijedu, 5. travnja 2017. s početkom u 11.30 sati u dvorani Pula/Opatija na prvom katu zagrebačkog
hotela Sheraton.

Ovogodišnji Forum, koji se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe. Kolinde Grabar-Kitarović te uz podršku NATO Science for Peace and Security programa, okupio je više od stotinu stručnjaka iz devetnaest država, od SAD do Estonije, te od Danske do Jordana. Forum je opravdao očekivanja organizatora koji ukazuju na potrebu čvrstog povezivanja državnog, javnog, privatnog i akademskog sektora u procesima planiranja, zaštite, održavanja, korištenja i obnove u slučaju ugroze, nacionalne kritične infrastrukture. 

Po završetku Foruma, a na temelju dosadašnjih iskustava te održanih predavanja, prihvaćeni su zaključci koji bi sustav orištenja i zaštite nacionalne kritične infrastrukture u Hrvatskoj, ali i drugim zainteresiranim državama, mogli dići na višu razinu. To je posebno važno za Hrvatsku jer je proces donošenja prijedloga nove Strategije nacionalne sigurnosti odmakao kao i zbog činjenice da će zaštita kritične infrastrukture biti jedno od važnijih dijelova navedene Strategije.

O zaključcima Foruma, utjecaju Foruma na buduće poslovne procese tvrtki koje su sudjelovale na Forumu, o odnosu navedenih zaključaka prema novoj Strategiji nacionalne sigurnosti te o planovima za buduće Forume, govorit će: 

  • prof.dr.sc. Miroslav Tuđman,
  • prof.dr.sc. Slavko Vidović,
  • dr.sc. Pavle Kalinić
  • g. Velimir Ostoić.

 

Konferenciju su pratili:

 

Gallery
 

Links

Sponsors & Media Partners