SPLIT Forum 2017

U ožujku svake godine održava se međunarodni sigurnosni forum priznatih stručnjaka - Zagreb Security Forum - s naglaskom na zaštitu i svojstvo oporavljivosti kritične infrastrukture, kako one nacionalne tako i one međunarodne (u ovom slučaju europske).
Cilj Foruma je razmjena znanja i iskustava relevantnih stručnjaka iz državnog, javnog, privatnog i akademskog sektora te planiranje aktivnosti povezanih s preventivnim djelovanjem u cilju zaštite kritične infrastrukture.

Sadržaj tog Foruma organizatori su odlučili približiti i različitim zainteresiranim skupinama na nacionalnoj razini. Stoga ćemo svake jeseni, početkom studenog, organizirati nacionalnu konferenciju gdje ćemo prikazati glavne naglaske Foruma primijenjene i prilagođene našim potrebama vezujući se na aktualna hrvatska pitanja.

Zaštita kritične infrastrukture

Ove godine naglasak je na zaštiti KI u svijetlu neophodne transformacije državne/javne uprave u kontekstu njene digitalizacije te zaštite u skladu s novom Strategijom nacionalne sigurnosti.

Split Forum 2017. namijenjen je, kao izvor dodatnih znanja, donositeljima odluka u javnom i privatnom sektoru, svima koji se svakodnevno susreću s pitanjima povezanima s razvojem javne uprave, zaštite kritične infrastrukture te posebno digitalizacije društva i države u kontekstu njenog razvoja i zaštite u skladu s odredbama nove Strategije nacionalne sigurnosti, a sve u skladu s najnovijom pozitivnom svjetskom praksom. 

 

Organizatori

Institut za istraživanje hibridnih sukoba, Udruga sv. Jurja, InfoDom d.o.o. i Adriatic Security Solutions d.o.o.

Mjesto i vrijeme održavanja

Hotel Radisson Blu Resort Split

Ponedjeljak, 6. studeni 2017.

Sudionici

100 – 120

Cilj konferencije

Cilj konferencije razmjena je znanja i iskustava relevantnih stručnjaka iz državnog, javnog, privatnog i akademskog sektora te planiranje aktivnosti povezanih s preventivnim djelovanjem u cilju zaštite kritične infrastrukture.

Na doktrinarnoj razini ponudit ćemo viziju načela na kojima se mogu razviti, podignuti i poboljšati sustavi organizacije postojećih kapaciteta u svrhu preventivne zaštite te brzog i učinkovitog oporavka KI. Na strateškoj razini ponudit ćemo rješenja povezana s digitalnom transformacijom  provedbi aktivnosti zaštite i učinkovitog oporavka KI. Na taktičkoj razini prikazat ćemo modele i arhitekturu upravljanja sustavima, s naglaskom na cyber sigurnost. Na operativnoj razini, razini čije posljedice osjećamo izravno i svi mi kao građani Hrvatske i Europe, ponudit ćemo rješenja s ciljem jačanja svjesnosti o potrebi razvoja digitalne transformacije države s ciljem zaštite svekolikog razvoja države i društva.

Sadržaj

Tema konferencije je zaštita kritičnih infrastruktura u svijetlu neophodne transformacije javne uprave u kontekstu njene digitalizacije te zaštite u skladu s novom Strategijom nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske.

Kome je skup namijenjen

Donositeljima odluka u javnom, državnom i privatnom sektoru svima koji se svakodnevno susreću s pitanjima povezanim s razvojem javne uprave, zaštite kritične infrastrukture te posebno digitalizacije društva i države u kontekstu njenog razvoj i zaštite u skladu s odredbama nove Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske, a sve u skladu s najnovijom pozitivnom svjetskom praksom.

Službeni jezici

Hrvatski

Galerija slika
 
Links