News
Strana 2 od 4 (od 184 zapisa)
Akrap objasnio zašto bi bilo pogubno sada pokrenuti protuofenzivu: 'Upravo je to radila Rusija'
Hrvatski geopolitički analitičar Gordan Akrap vjeruje da Rusija ima mogućnosti za daljnje ograničene napade, ali da bi se radilo o iracionalnoj odluci.
Objavljeno: 26 May 2023 09:46:00 AM
Predstavljen zbornik radova "Miroslav Tuđman i paradigma znanja"
Zbornik radova „Miroslav Tuđman i paradigma znanja” predstavljen je u četvrtak, 25. svibnja 2023. n Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”
Objavljeno: 24 May 2023 08:35:00 PM
Akrap: Granica između Rusije i Ukrajine propusna je kao švicarski sir
O stanju na ukrajinskom bojištu i događanjima u Belgorodu u Newsnightu je govorio je sigurosni stručnjak Gordan Akrap.
Objavljeno: 24 May 2023 08:58:00 AM
Putin polako gubi kontrolu nad zbivanjima u Rusiji
Pravu pomutnju u svjetskim medijima izazvala je vijest o napadu na ruske položaje u Rusiji, u Belgorodskoj regiji. Iako se najprije mislilo da je riječ o ukrajinskim diverzantima, dogodio se obrat.
Objavljeno: 23 May 2023 01:15:00 PM
CIA traži nove špijune pa snimila video pun tajnih poruka. Imaju i upute za kontakt preko darkweba
Naš stručnjak za sigurnost otkriva o ruskoj špijunskoj mreži: 'Rusi su izgubili oko 800 svojih diplomata na Zapadu od kojih su najmanje četiri petine bili što javni, što prikriveni špijuni'
Objavljeno: 22 May 2023 12:56:00 PM
Gordan Akrap: Očekujem da će F-16 u Ukrajinu doći znatno ranije
Odluku Washingtona da će podržati zajedničke napore saveznica da ukrajinske pilote nauče upravljati borbenim zrakoplovima F-16 Akrap smatra "samo završetkom aktivnosti koje traju već nekoliko mjeseci".
Objavljeno: 21 May 2023 01:18:00 AM
Svi govore o Bahmutu, ali Avdiivka je Rusima najveći problem: kako je mali, neosvojivi grad postao ratni fenomen?
Već trinaest mjeseci Rusi troše na tisuće granata kako bi zauzeli to mjesto odakle se vrlo elegantno i učinkovito može gađati Donjeck, i to još konvencionalnim, i ne baš skupim oružjem. Sve one granate koje pogađaju vatrogasne centre, benzinske pumpe, glavni trg, stambene blokove i sam centar Donjecka, Rusi pripisuju projektilima iz toga grada.
Objavljeno: 15 May 2023 06:42:00 AM
Akrap: Radikalne ideje u Hrvatskoj ne dobivaju potporu ni pozornost
Prijetnja organiziranih napada terorističkih skupina, procjenjuje se, u Hrvatskoj je i dalje niska. No, upravo je jutros prijetnja upućena premijeru Andreju Plenkoviću i članovima Vlade.
Objavljeno: 13 May 2023 01:16:00 PM
Dr Gordan Akrap: DiplomacyLight #007 - DiplomacyLight podcast
The “DiplomacyLight podcast” will take on some of the heaviest diplomatic issues — past, present and future — and present them with a touch of lightness.
Objavljeno: 12 May 2023 02:12:00 PM
Kada će Ukrajina pokrenuti kontraofanzivu? (video)
Iako se posljednjih dana od ukrajinskih zvaničnika moglo čuti da je Ukrajina spremna za dugo očekivanu kontraofanzivu protiv Rusije, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da njegova zemlja treba više vremena za pokretanje te operacije i da je vojsci potrebna pomoć koju je Zapad obećao. Vjeruje da bi takva akcija mogla biti odlučujuća za rat.
Objavljeno: 11 May 2023 09:27:00 PM
Gordan Akrap: Srbija, slično kao i Mađarska, jedno radi, a drugo govori
Sigurnosni stručnjak Gordan Akrap gostovao je u Novom danu gdje je komentirao curenje tajnih dokumenata u SAD-u, ali i stanje u Ukrajini.
Objavljeno: 20 Apr 2023 01:57:00 PM
Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru pokreće se novi preddiplomski i diplomski studij Sigurnosne i međunarodne studije
Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru u sljedećoj akademskoj 2023./2024. godini pokreće novi preddiplomski i diplomski studij Sigurnosne i međunarodne studije.
Objavljeno: 17 Apr 2023 01:48:00 PM
Akrap: Nakon curenja tajnih podataka u najvećoj dvojbi su ruski obavještajci
Zaposlenik američke Zračne garde osumnjičen je za objavljivanje povjerljivih dokumenata - je li riječ o bizarnom slučaju bez promišljenog političkog cilja ili je to pomno smišljena operacija?
Objavljeno: 16 Apr 2023 01:40:00 PM
Gordan Akrap: Ne treba se Rusija bojati NATO-a
Rusija je od početka, kad su Finska i Švedska zatražile prijam u NATO, poručila da će razmjestiti dodatne postrojbe, topnički arsenal, strateško oružje, ali to se ipak nije dogodilo
Objavljeno: 07 Apr 2023 11:33:00 PM
Intelligence seminar in Multinational Division Centre HQ
NATO partners from Slovakia, Austria, Croatia and Hungary shared their thoughts and expertise on different aspects of the Russian-Ukrainian war
Objavljeno: 05 Apr 2023 08:43:00 PM
Akrap: Finska je ulagala u sigurnost, svjesna izazova na Baltičkom moru
Gordan Akrap kazao je u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" da je Finska ulagala u svoju sigurnost, svjesna negativnih iskustava iz povijesti i svih izazova na Baltičkom moru.
Objavljeno: 04 Apr 2023 11:49:00 PM
Širenje srpskog svijeta ili Europa? Analitičari o izborima u Crnoj Gori: "Treba se prisjetiti kako su govorili da je Dubrovnik srpska Atena"
Goran Bandov, stručnjak za međunarodne odnose i diplomaciju, i Gordan Akrap, stručnjak za sigurnost, analizirali su za DNEVNIK.hr izbore u Crnoj Gori.
Objavljeno: 03 Apr 2023 06:12:00 PM
Ukrajinsko društvo čekaju problemi branitelja, nestalih, prognanih, razminiranje
Posjet premijera Plenkovića Ukrajini na godišnjicu oslobođenja Buče sigurnosni analitičar Gordan Akrap stavio bi u kontekst posjete i ministra obrane Banožića prije nekoliko dana kad se Hrvatska javno izjasnila o tome da će Ukrajini donirati helikoptere.
Objavljeno: 31 Mar 2023 09:34:00 PM
Ukrajinci trebaju zaštititi svoju javnost od zlonamjernih utjecaja ruskih i proruskih medija i njihovih trabanata
Bitka za Bakhmut u ovom trenutku poprima važnost u psihološkoj i propagandnoj domeni.Rusi će, ako uspiju okupirati grad, to prikazati kao svoju veliku pobjedu. Pitanje je hoće li u tom slučaju dati ikakvo priznanje wagnerovcima za njihovo sudjelovanje u toj bitci. 
Objavljeno: 31 Mar 2023 09:04:00 PM
Moćna Rusija u sedam mjeseci ne može osvojiti ukrajinski gradić! Uspoređuju ga s Vukovarom
Sve češća su pitanja, pogotovo u Hrvatskoj, kako to da se Bahmut toliko dugo drži, a Vukovar je pao nakon 87-dnevne opsade?
Objavljeno: 27 Mar 2023 11:58:00 AM
ZSF u Europskom parlamentu
Dr. Gordan Akrap i Karlo Ressler u Europskom parlamentu predstavili Zagrebački sigurnosni forum
Objavljeno: 22 Mar 2023 11:11:00 PM
Pusić i Akrap o opravdanosti strahova za globalnu sigurnost u SAD-u i Europi
Savez Rusije i Kine, posljedice tog saveza te opravdanost strahova za globalnu sigurnost u SAD-u i Europi, komentirali su stručnjaci u programu HRT-a Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.
Objavljeno: 21 Mar 2023 11:11:00 PM
BISC conference: The return of geopolitics in intelligence work
A conference organized by BISC in collaboration with RUSRA-KUIAD, Hybrid Warfare Research Institute Zagreb (HWRI) & European Corporate Security Association (ECSA), Monday, March 20th 2023
Objavljeno: 14 Mar 2023 08:55:00 AM
Akrap: Rusija će biti prisiljena sjesti za pregovarački stol
Dugotrajna i krvava bitka za Bahmut, mali grad na istoku Ukrajine, postaje simbolom rata na istoku Europe koji bi mogao trajati još godinama. Rusi su na pragu osvajanja grada, što bi bila njihova prva pobjeda u posljednjih osam mjeseci. No, Ukrajinci, pružajući otpor do posljednjeg čovjeka, pokazuju da će svako zauzimanje i pedlja njihove zemlje skupo stajati ruske snage.
Objavljeno: 07 Mar 2023 09:40:00 AM
Akrap: Rusija je poput kockara koji je uložio sve u posljednji potez
Ruski predsjednik Vladimir Putin u godišnjem obraćanju parlamentu poručio je da je za rat i agresiju kriv isključivo Zapad. Putin je govor održao dan nakon iznenadnog posjeta američkog predsjednika Joea Bidena Ukrajini.
Objavljeno: 22 Feb 2023 09:33:00 AM
Profesor Akrap o padu helikoptera: Radi se o dvije greške
O stanju u Ukrajini i novoj tragediji u kojoj je poginuo cijeli ukrajinski vrh MUP-a govorio je u Dnevniku HTV-a profesor Gordan Akrap iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.
Objavljeno: 18 Jan 2023 08:22:00 PM
Analiza rata u Ukrajini: "Ruska vojska u rasulu, ozbiljni problemi u zapovjednom lancu"
Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na stambeni blok u Dnjepru popeo se na 35, navode ukrajinski dužnosnici. Rusija i Bjelorusija danas počinju zajedničke vježbe zračnih snaga, koje su izazvale strahove u Kijevu i na zapadu da bi Moskva mogla iskoristiti svojeg saveznika za pokretanje nove kopnene ofenzive u Ukrajini. Kakvo je stanje na bojištima u Ukrajini?
Objavljeno: 16 Jan 2023 12:10:00 PM
Dr. Gordan Akrap: Borbe za Soledar i Bahmut ne treba promatrati izolirano
Borbe za Soledar i Bahmut ne treba promatrati izolirano nego kao dio sveukupnih procesa na ratištu koji su za Rusiju vrlo razočaravajući, a za Ukrajinu vrlo obećavajući
Objavljeno: 15 Jan 2023 10:05:00 AM
Stručnjaci ne dvoje: "Taj brod je rizik, a ne prijetnja‘
Ruski predsjednik Vladimir Putin poslao je u Atlantski ocean fregatu naoružanu hipersoničnim krstarećim projektilima Cirkon. Zajedno s ministrom obrane Sergejem Šojguom i Igorom Krokmalom, zapovjednikom fregate pod nazivom admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov, Putin je u srijedu na videokonferenciji rekao da je brod naoružan hipersoničnim oružjem Cirkonom.
Objavljeno: 08 Jan 2023 10:06:00 AM
Gordan Akrap: Zima neće imati negativnu ulogu u oslobađanju okupiranih područja Ukrajine
Dok ponovno raste opasnost od novih ruskih raketnih udara na Ukrajinu, prema mišljenju Gordana Akrapa iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba u tijeku je nova veća ofenziva ukrajinskih snaga.
Objavljeno: 03 Jan 2023 03:03:00 PM
VOJNI ANALITIČAR GORDAN AKRAP: „Vrlo vjerojatno će doći do određenih promjena i prilagođavanja vanjske sigurnosne politike Bosne i Hercegovine…“
Prvog januara Hrvatska ulazi u šengenski prostor. Koje izazove nosi pozicija čuvara vanjske granice Europske unije? Kako će se štititi granice sa susjednim zemljama nakon ukidanja graničnih prijelaza bila je tema u emisiji Otvoreno HRT-a.
Objavljeno: 02 Jan 2023 02:49:00 PM
Otvoreno o ulasku Hrvatske u Schengen
Prvog siječnja Hrvatska ulazi u šengenski prostor. Koje izazove nosi pozicija čuvara vanjske granice Europske unije? Kako će se štititi granice sa Slovenijom i Mađarskom nakon ukidanja graničnih prijelaza? Kako spriječiti pokušaje ilegalnog prelaska granice, kojih je sve više. Kako će ulazak u Schengen utjecati na gospodarstvo?
Objavljeno: 30 Dec 2022 02:46:00 PM
Dr. sc. Gordan Akrap: Ulazak postrojba Vojske Srbije na teritorij Kosova bio bi čin agresije
Osnivanje Zajednice srpskih općina (ZSO) na sjeveru Kosova određeno je sporazumom iz Bruxellesa iz 2013. koji je nadopunjen 2015. Prema tome to je obveza potpisnika tog sporazuma (Srbije i Kosova) do kojeg je došlo djelovanjem EU-a. barikadekosovo22To je i pitanje koje se različito tumači na dvjema sukobljenim stranama. Međutim, mora se provesti, dok se drukčije ne dogovore potpisnici sporazuma.
Objavljeno: 28 Dec 2022 06:37:00 PM
Stručnjak otkriva pozadinu biznis trilera u Fortenovi: 'To je hibridna prijetnja, pokušaj destabilizacije hrvatskog poslovnog sustava'
Plan mirovinskih fondova osujećen je. Odjednom se pojavio bogati šeik koji kupuje ruski udio. Da u pozadini ovog biznis trilera zapravo stoji neprijateljska akcija Rusa i pravo hibridno djelovanje, o tome je za Dnevnik Nove TV govorio Gordan Akrap iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba
Objavljeno: 23 Dec 2022 09:43:00 AM
doc.dr.sc. Gordan Akrap održao predavanje za HVU i NATO
Izaslanstvo NATO Defense College iz Rima na čelu sa zapovjednikom general-pukovnikom Olivierom Rittimannom posjetilo je u četvrtak 15. prosinca 2022. godine Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman”.
Objavljeno: 17 Dec 2022 06:19:00 PM
Vojni analitičar Akrap: Ukrajinci sada imaju tri moguća pravca za napad.
Tri su moguća smjera ukrajinskog napada – prema Krimu, Melitopolju ili pak udar na Luhansk, objašnjava analitičar
Objavljeno: 13 Dec 2022 05:58:00 PM
Doc. dr. sc. Gordan Akrap: Držim da se trebamo pridružiti Misiji EU-a i pomoći Ukrajini u razvoju njihovih sposobnosti kao što se već radi u okviru NATO-a
Na ovo pitanje nije jednostavno dati potpun i točan odgovor jer ima više dimenzija: pravnu, humanitarnu, sigurnosnu, gospodarsku, društvenu. Stoga je neophodno dobiti mišljenje pravnih stručnjaka, ali i drugih koji bi mogli dati svoje viđenje ovog izazova kako bi se ponudilo integrativno rješenje.
Objavljeno: 12 Dec 2022 06:37:00 PM
I Hrvatska je na meti cyber-kriminalaca: Stručnjak za Dnevnik Nove TV otkriva kada su građani najviše ugroženi
Zbog hakera koji vode pravi kibernetički rat u doba krize puno posla imaju i tajne službe. O tim je prijetnjama reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović razgovarala s Gordanom Akrapom s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.
Objavljeno: 25 Nov 2022 06:06:00 PM
Akrap o Poljskoj: 'Nema mjesta za nagađanja i teorije zavjere'
Što se tiče mogućnosti obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, umirovljeni general Barić je rekao da smo jasno iskazali svoju političku odluku da smo na strani Ukrajine i da smo je spremni pomagati
Objavljeno: 18 Nov 2022 06:28:00 PM
O Krimskoj platformi: "Što su radili 8 godina od okupacije Krima?"
Hrvatska je bila domaćin prvog parlamentarnog summita Krimske platforme, najvećeg međunarodnog skupa u povijesti naše zemlje. Snažne poruke podrške Ukrajini uputile su Europska unija i Sjedinjene Američke Države.
Objavljeno: 25 Oct 2022 10:55:00 PM
Akrap za Dnevnik HTV-a: Sa skupa u Zagrebu očekuju se snažne poruke
Što se očekuje od velikog međunarodnog skupa u Zagrebu u vrijeme kada bjesni rat u Ukrajini, analizirao je u Dnevniku HTV-a doktor znanosti Gordan Akrap. S njim je razgovarala Zrinka Grancarić.
Objavljeno: 23 Oct 2022 09:49:00 PM
BRIEFING: VILKO KLASAN ‘Iza napada na Krimski most stoji Rusija, a jasno je i zašto su to učinili. Sjetite se samo što je bilo 1999...‘
Rusi gube na svim frontovima i zato im je trebao jedan takav događaj kojim mogu opravdati odmazdu za gubitke na bojnom polju, smatra Klasan
Objavljeno: 12 Oct 2022 07:21:00 PM
Akrap: Putin pokazuje mišiće svome narodu i traži jedinstvo
Ulazi li, s događajima posljednjih dana, rat u Ukrajini u novu fazu, analizirao je u Dnevniku HTV-a stručnjak za sigurnost dr. sc. Gordan Akrap.
Objavljeno: 10 Oct 2022 08:37:00 PM
Akrap: “Putin je spao na tu razinu da traži pomoć od Lukašenka”
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap u ponedjeljak je komentirao događaje i raketiranje Ukrajine.
Objavljeno: 10 Oct 2022 07:59:00 PM
Akrap: Rusi su svjesni da gube, nema govora o preokretu. Ovime pokazuju mišiće vlastitoj publici
Akrap smatra kako se ratovi u Ukrajini i Siriji ne mogu samo tako uspoređivati, s obzirom na to da je ipak riječ o dva potpuno različita rata, koji se odvijaju u posve različitim okolnostima. "Sirija je bila jedno, a Ukrajina je nešto posve drugo", napominje ugledni analitičar
Objavljeno: 10 Oct 2022 03:33:00 PM
Akrap: Rusija očajnički želi pregovore, sankcije djeluju
Rusija očajnički želi mirovne pregovore oko rata u Ukrajini, rekao je vojni analitičar Gordan Akrap jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4, poručivši da sankcije prema Rusiji djeluju.
Objavljeno: 06 Oct 2022 08:07:00 PM
Gordan Akrap: Uništavanje Sjevernog toka 1 i 2 pokazuje da je Rusija spremna na sve ili ništa
Koliko god je važna oružana bitka za Ukrajinu, toliko je važna sada i bitka za Njemačku. Njemačka se nalazi pod snažnim unutarnjim pritiscima uzrokovanim ruskim operacijama utjecaja, izjavio je Gordan Akrap
Objavljeno: 03 Oct 2022 08:53:00 PM
Gordan Akrap: Putin želi predstavu u kojoj će Ukrajinci napadati Rusiju!
Ovo je velika farsa, zna se što znači ‘prenošenje rata‘ i da će najmanje 110 posto biti za pripojenje
Objavljeno: 25 Sep 2022 10:43:00 AM
Na što je sve spreman Vladimir Putin? Akrap: Sve što radi pokazuje da je uistinu stjeran u ugao i da ima ozbiljnih problema
Nakon govora Vladimira Putina ministri vanjskih poslova Europske unije su a izvanrednom sastanku dogovorili povećanje isporuke oružja Ukrajini, a diljem Rusije održavaju se proturatni prosvjedi, protivnici mobilizacije napuštaju zemlju
Objavljeno: 23 Sep 2022 08:29:00 PM
Akrap o Putinu: Rat će doći i u Kalinjingrad, Petersburg, u Moskvu
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap komentirao je napede odnose Rusije i ostatka svijeta te današnji nastup Vladimira Putina: Rat će doći i u Kalinjingrad, Petersburg, u Moskvu... Tada nastupa jedno potpuno drugo stanje za Rusiju
Objavljeno: 22 Sep 2022 10:03:00 AM
Strana 2 od 4 (od 184 zapisa)

Sponsors